Besteboilies 2013

Zondag 4 augustus 2013 dagje Limburg

Zondag 4 augustus 2013 dagje Limburg

Lekker een lang wekendje weg met de familie en de kinderen ergens in Limburg.

Natuurlijk had ik weer de hengels meegenomen om mijn geluk daar eens te proberen?Bij aankomst op ons vakantiepark moeten natuurlijk de nodige spullen uitgeladen worden en alles weer een plekje krijgen in die tijd dat dat gebeurd zal ik wel even de auto bij ons huisje verplaatsen naar de parkeerplaats van het park.Omdat ik verwacht dat ze toch wel even bezig zullen zijn is dit mijn kans om gelijk even een rondje met de auto te rijden rond het park.En ik ben nog geen kilometer verder en zie het boord staan met daarbij een vis als afbeelding,een visvijver dat ziet er goed uit!Bij aankomst bij de visvijver besef ik dat dit wel een heel mooi stukje natuur is met een prachtig water! Wow! Ik stap uit de auto en op dat moment komt er een auto met wat volk ook net aanrijden en stappen ook uit.Dat is mooi dan kan ik gelijk mijn vragen stellen over het water,immers heb ik daar zelf maar weinig tijd voor om uit te zoeken.Volgens de kenners is er een behoorlijk karperbestand met grote en zware karpers. En zwemmen er ook wat 3 meervallen rond in dit mooie water.Ik bedank de heren voor de informatie en loop een ronde om de put heen en ga daarna even buurten bij een andere camping waar de visvergunning te koop is voor deze put.Een vriendelijke man geeft me de informatie en schrijft een dag vergunning uit voor zondag 4 augustus en ik keer terug naar onze eigen camping waar ondertussen alles weer op een plekje staat.Na wat leuke dingen gedaan te hebben op het park is snel de zondag aangebroken.Ik vertrek in alle stilte om 630 uur uit ons huisje in de vroege morgen richting het prachtige water.Aangekomen bij de stek zie ik toevallig op de plek waar ik wilde zitten een boordje staan met de tekst “Hier vist vader en zoon op zondag 4 aug vanaf 8 uur” Ik besluit een ander plekje te zoeken want ik heb geen zin in ellende straks met andere mensen.De spulletjes lagen snel in het water en het wachten kon beginnen.Rond de klok van 8 uur begon het al aardig druk te worden waar ik al voor gewaarschuwd was door de mensen die ik afgelopen week gezien had.Ik maak met diversen mensen een praatje die langs komen en dat zijn er heel wat want een stukje naast me worden de dag vergunningen verkocht door een oudere man van de vereniging.Ieder vertelt dat ik zeker kansen maak op dit water op een zware vis.De korte tijd die ik heb om te vissen misschien 6 uurtjes vliegen zo voorbij en ik krijg bezoek van me zwager die ook even ons kampeerhuisje heeft verlaten en even kwam buurten.Helaas kwam ik niet verder dan 2 forellen,terwijl ik de karpers door het meer zie zwemmen.Het is alweer tijd om helaas weg te gaan met wel een mooie stek om nog eens in de toekomst naartoe te gaan.Helaas is nachtvissen verboden voor niet leden van de vereniging doordat er in het verleden nogal veel problemen waren met vissers die er een puinhoop van maakte…helaas…Ik pak me spullen in en vertrek met een schone en droge onthaakmat  richting ons vakantiehuisje.