Besteboilies 2013

woensdag-19-februari

Dagje karpervissen op woensdag 19 februari 2013 Maandag kreeg ik te horen dat ik woensdag een vrije dag kreeg van mijn baas. Dat was niet vervelend zo een vrije dag midden in de week! Na wat overleg met de thuisbasis kon ik woensdag me hengels uitgooien ergens in het mooie geel/groene Den Haag .(Vrouwtje werken  ,kleine bij oma top!).Maandag nog even langs een bekende duivenwinkel gegaan om wat duivenvoer te halen en deze snel voor te bereiden voor de karpertjes?? Eerst hebben we alles een kleine 24 uur laten weken en dinsdagavond het duivenvoer laten pruttelen op het gasfornuis. Nadat deze fase gedaan was heb ik mijn visspullen bi elkaar gezocht en alles klaar gemaakt voor de woensdag. Toen ik rond de klok van 7.30 wakker was zag het er buiten prachtig uit, snel even douche aankleden me kleine zoon naar school gebracht en vissen maar! Maar hoe mooi het er buiten uit zag met het kleine zonnetje zo koud was het buiten… De teller in de auto kwam niet verder dan net een halve graden boven het vriespunt. Op de stek aangekomen was het goed te merken dat het vannacht gevroren had een mooi wit laagje ijs over het groene gras was prachtig!! De NO wind maakte het wel behoorlijk koud met een gevoelstempratuur van -4 graden . Omdat ik alles thuis al helemaal klaar had gemaakt konden de hengels snel het water in. We kozen vandaag om eens te gaan vissen met tijgernootjes uit het duivenvoer en 1 hengel met een popup. Omdat ik geen tijd had gehad om te gaan voorvoeren moesten we het vandaag hebben van een gelukkige karper die toevallig voorbij kwam zwemmen (Als ze daar zin in hadden in deze tijd). Met de voerboot de hengels uitgevaren naar hopelijk de juiste stek? Toen ik bezig was met de 2e hengel kreeg ik mijn eerste bezoekje al van vandaag….De buurman uit de straat had mijn gevonden. Hij gaf mij enkele tips waar hij zijn hengels zou hebben neergelegen. Maar ik geloofde in de stek waar ik vorige keer een 21 ponder uit had getrokken. Zo alles was klaar en het wachten kon beginnen. Na een uurtje ging de buurman weer naar huis en ik trok me terug in me auto die ik naast de stek kon parkeren, even ontdooien want het was koud, heel koud! Op het water was heel weinig te zien en ik had toch zo een idee dat het wel ging lukken vandaag? En toen hoorde ik geklop op de auto, het was meneer de agent …controle.. Na mijn vergunning te hebben laten zien vertrok de man weer snel in zijn warme politieauto. De uren gingen voorbij ,ondertussen had ik nog een klein voerplekje gemaakt aan de andere kant van het water om het daar in de namiddag nog eens te gaan proberen als de huidige stek stil zal blijven. Tegen de klok van 14 uur krijg ik weer bezoek van een vismaat van me die even snel kwam kijken voordat die naar zijn werk ging. We bespraken of het mogelijk was voor hem een weekje te gaan vissen in Frankrijk ergens in September?? Heb er nu al zin in!! Nadat me vismaat was vertrokken kreeg ik plotseling een teken van leven op me hengel, gaat het nu toch nog gebeuren? Helaas was het niet zo en het was weer stil na enkele piepjes. Ik besloot om de andere hengel te verplaatsen naar de stek waar ik steeds wat gevoerd had overdag .Maar ook helaas was dat geen succes en besloot ik rond de klok van 17uur mijn spullen te gaan inpakken en terug te keren naar huis. Met de gedachte volgende keer beter!! Uiteindelijk was het toch wel weer een heerlijk dagje langs de waterkant waar ik altijd van geniet met of zonder vangsten! De volgende keer beter!!