Besteboilies 2013

voor het eerst karpervissen 2013

Winter , het is winter zeggen ze ?

Karpervissen in de winter 2013

Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen en toevallig ook nog een weekje vrij dus een mooie kans om even een dagje te gaan karperen !

Het is duidelijk dat ons klimaat een beetje in de war is , met zo een 10 Graden is het goed te doen langs de waterkant  !

Op 06-01-2013 ben ik eens gaan kijken op een stek waar ik dagelijks langs rij met me auto en waar altijd wel een hengelaar bezig is.Maar vandaag is er niemand aanwezig dus kan ik de stek even goed bekijken.Tussen de blubber en bagger die er staat kijk ik even rond en zie dat het er aardig levensloos uit ziet het water?Misschien wat te vroeg om te vissen op deze kleine sloot?Na 3 stekken te hebben voorgevoerd keer ik weer naar huis en begin vast even met al mijn karperspullen uit te zoeken.Normaal begin ik altijd pas in maart in aktie te komen maar dit jaar kriebeld het gewoon om weer snel aan de waterkant te kunnen gaan zitten na 1,5 maand niet gevist te hebben.

Alles ziet er nog perfect uit en zit nu te denken hoe we gaan vissen?IMG_0014

Na 3 dagen te hebben voorgevoerd met de boilies van TKB Baits  Robin Red is de dag aangekomen om te gaan vissen.

De avond ervoor alles al klaar gezet om zo snel mogelijk te kunnen vertrekken nadat ik mijn kleine zoontje naar school heb gebracht om 0820uur.

Rond de klok van 08:40 kan ik vertekken richting de stek in de stromende regen!!

En waar je normaal altijd kan doorrijden staat het nu stil ?? File??

Normaal is de stek binnen 20 minuten te bereiken maar door de zeikende regen buiten rijd het verkeer niet zo snel.

Eindelijk aangekomen zie ik dat de modder nog meer gestegen is aan de waterkant dus worden de kaplaarzen gelijk ingezet.Omdat ik alles thuis al heb klaargemaakt kan ik zo beginnen dacht ik? Ai ai dat valt tegen als ik merk dat ik de batterijen uit me beetmelders heb gehaald i.v.m. lege batterijen vorige week in me woonhuis…stom stom stom..Spullen weer in de auto en opzoek naar batterijen….Rond de klok van 10 uur ben ik terug op plaats van bestemming en begin aan me eerste hengel in de nog steeds zeikende regen die echt met bakken uit de hemel komt.Nadat de eerste hengel in het water is gedropt krijg ik bezoek van meneer de agent in burger.Omdat ik natuurlijk weer iets te laat was met het verlengen van mijn pas had ik nu alleen een betaalbewijs bij me en de nieuwe vispas nog niet in mijn bezit.

Na een leuke babbel ging meneer de agent er weer vandoor en kon ik eindelijk verder met me 2e hengel.Ik beviste 1 stek met een Snowmen en de andere op de ouderwetse mannier met een 20mm boilie.  De 3e stek de schaduw stek voerde ik nog regelmatig bij met wat boilies en partikels.Als het tegen de klok van 11 uur aanloopt ben ik helemaal klaar en kan ik plaatsnemen in mijn auto waar het lekker warm is en het belangrijkste het is droog in de auto!

Tegen de klok van 14 uur nog steeds geen enige beleving op het water behalve wat waterhoene die wel mijn stek hebben ontdekt.Ik besluit om 1 hengel te gaan verplaatsen naar mijn schaduw plek waar ik ook heb voor gevoerd.Na alles te hebben verplaatst krijg ik nog gezellig bezoek van me karpermaatje die hard heeft gewerkt vandaag?Helaas blijft het verder heel stil op de stek en na het vertekken van me buurman besluit ik rond de klok van 17uur te stoppen en in te pakken.Helaas was deze eerste poging van 2013 niet succesvol maar het was toch wel weer heerlijk om zo een dagje aan de waterkant te zitte.Op naar de volgende keer!!

karpervissen 2013 januariIMG_0001

 

 

 

                                                                                         2013-01-18-192 Een week later zag het er zo uit!