Mijn karperdagen 2015

Vissen met Seend

Het was weer eens tijd om terug te keren naar een mooie locatie een stukje bij mij uit de buurt samen met me vismaat Lek.Een week ervoor gingen we even kijken hoe het er allemaal bij lag en onze keuze stekkeuze maken.Wij hadden natuurlijk al wat moois in ons gedachten maar helaas was deze plek al bezocht door iemand die niet zijn afval kon meenemen en was het daar net een oorlogsterein geworden ,schande! We besloten om een eind verder te gaan zitten waar vissers niet zoveel komen omdat het een stuk verder lopen is.We besluiten om deze week 3 keer te gaan voeren om onze vriendjes hopelijk naar ons toe te kunnen lokken.De dag is eindelijk aangebroken en we staan vroeg in de ochtend in de starthouding om er een mooie dag en nacht van te maken.Alles verloopt goed en rond 7 uur zitten wij relax op ons stoeltje en genieten we weer van de mooie natuur om ons heen.De eerste aanbeet komt al snel op mijn linker hengel maar helaas is deze karper mijn te slim af en vertrekt hij richting de bomen en  word mijn lijn door onbekende reden kapot gemaakt?Dat is balen maar we hebben nog genoeg tijd! We wachten weer af tot de volgende vis zich meld en ook dat duurt niet lang maar helaas is dit een plattuh waar ik er wel meer van vang op deze dag.De uren vliegen weer voorbij en bij me maat Lek blijft het wel heel stil en wordt hij continu lastig gevallen door een paar waterkippen.Maar dan wat later in de middag krijgt Lek plotseling uit het niks een aardige run en mag hij zijn eerste schub van vandaag scheppen! De rest van de dag blijft het aardig stil en al snel is de avond aan gebroken. Na een hoop gebabbbel en wat groene blikjes besluit ik om me mand te gaan opzoeken maar niet voor lang want er zitten weer wat slijmjurken op me stek waar ik eigenlijk nooit last van heb op dit water? Ook lek word wakker gepiept voor een mooie bijvangst een prachtige zeelt ! Verder verloopt de nacht rustig en worden we verder niet meer gestoord helaas. De ochtend is alweer aangebroken en ik vervang me rigs met verse bollen maar ook dat mag niet meer helpen voor vandaag.Rond de klok van 13 uur is het weer tijd om naar huis te gaan .Het was een gezellig nachie maar met te weinig vis!

 

De tussenstand:

5 Schub

12 Brasem

1 Giebel

1 Zeelt