Mijn karperdagen 2020

Trois Fontaine , MTC Baits

Trois Fontaine

He Seend gaan we nah nog naar Frankrijk dit jaar?
Dat is de vraag die hij toen stelde, me maat Michel eind juli.
Natuurlijk had ik daar wel zin in maar was het was wel kort dag want het moest dan in september gaan gebeuren.Na een lijst gemaakt te hebben met diversen wateren kwamen we uit bij ——, deze kon ons aanbieden wat wij zochten niet te ver van huis met een eigen privé watertje en de juiste faciliteiten .

De spullen werden bij elkaar gezocht en de boilies werden besteld bij MTC Baits en zo vertrokken wij 5 september in de ochtend met de bus richting het water Trois Fontaine in Noord Frankrijk.
Na een rit van een kleine 6 uur inclusief pauze en wat vertraging komen wij aan bij het prachtige domein Trois Fontaine waar de eigenaar en nog 2 andere hengelaars op ons staan te wachten.

Trois fontaine

 

 

Jon de Engelse eigenaar verwelkomt ons en we maken kennis met zijn liefde voor het karpervissen en vertelt ons wat de regels zijn op zijn domein. Jon kan aardig babbelen en een uurtje later kunnen we naar onze stekken toe om te beginnen.
De andere gasten komen uit Utrecht en wederzijds herkennen we elkaar ergens van? maar van wat? Uiteindelijk bleek dat we elkaar konden van gezicht uit de tijd van de houseparty’s en voetbalgebeuren van vroeger .
De strijd ging beginnen tussen FC Den Haag en FC Utrecht en het zal een mooie week worden. Trois Fontaine bestaat uit 2 delen : Main lake en de Back lake bij de laatste gaan wij aan de slag.

Na een uurtje kwam de eigenaar langs de stek om onze spullen te controleren en de nog nodige informatie te geven over het water.En geloof me Jon weet alles precies, hoe en waar je moet vissen op zijn prachtige water.
De boilies van MTC Baits  Supa Tuna worden net zoals de rigs goedgekeurd en we mogen beginnen.

Er is ons precies verteld waar en hoe we moeten gaan vissen en dat scheelt een hoop tijd en kunnen eigenlijk gelijk onze hengels uit gaan waren.
Binnen 2 uur zijn we actief aan het vissen en kunnen we verder met het kamp opbouwen en daarna een hapje eten.
De eerste avond blijft het stil en vertrekken we vroeg naar onze slaapzakken, want dat hakt er wel in zo een lange dag.
De hele nacht blijft het stil tot de klok van 10 uur in de ochtend waar zich zomaar plots de eerste mooie spiegel zich meld aan de rechterkant van de plas.
De eerste vis is binnen en het is een prachtige spiegel die zich al wat jaartjes niet had laten zien hier op het meer en gevangen op de supa tuna .

Trois fontaine

 

Verder blijft het rustig tot we de avond in gaan en de stek aan de linkerkant in beweging komt , we vangen deze avond 3 vissen erbij .
Bij onze buren is helaas nog niks gevangen maar na een goed gesprek met de eigenaar en wat extra tips vangen hun ook binnen 3 uurtje 3 vissen erbij!
Ook bij ons gaat het weer beginnen aan de linkerkant en wordt de ene na de andere vis gevangen allemaal op dezelfde stek bij de zogenaamde safe zone waar Jon elke dag voert voor ons.
Tijdens de nachten is het hard werken met het landen van vissen , foto’s maken ,wegen en het opnieuw klaarmaken van de rigs .
De voerboot maakt overuren en we besluiten de hengel vanaf 5 uur in de nacht er maar even uit te laten om wat te kunnen slapen.
We vangen ook onze eerste 40+ vissen , Michel 22 kg en ik een vis van bijna 21 kg .

Het is ongelooflijk dat alles van 1 hengel vandaan komt en een enkel maar van de rechterkant.
Het is woensdagavond en de teller staat al op 20 vissen en de buurtjes hebben er ook al meer dan 10 gevangen.
We gaan door waar we gebleven waren en ook deze nacht brengt ons weer mooie karpers op de kant en dat gaat door tot donderdagochtend.

Overdag worden wat boodschappen gehaald voor een heerlijke BBQ met de buren en Jon die avond.
Na een gezellige avond gaan we weer verder met vissen en hebben we ook gehoord dat het record op het meer op 36 vissen staat en wij hebben er bijna 30 met nog 2 nachten te gaan?
Plots hebben we ineens een doel om dat record te gaan verbreken terwijl we natuurlijk al lang een geslaagde sessie hadden gehad.

Trois fontaineTrois fontaine

 

 

De nacht verliep rustiger dan de vorige en we vangen maar slechts 2 vissen erbij waarvan maar 1 op de linkerkant.
Overdag kunnen we genieten van een heerlijke zon die ons al de hele week toeschijnt en luieren we een beetje.
De buurtjes uit Utrecht zijn inmiddels na 20 gevangen vissen een dag eerder naar huis gegaan en eindigen met 20 karpers.
Eindelijk aan het eind van de dag meld vis 32 zich en niet veel later 33 en 34 , we herkennen enkele vissen nu terug.

Voor de laatste keer bereiden we ons nog een avondmaal toe van wat overgebleven vlees van de BBQ van donderdag.
De boilies van MTC Baits zijn schaars geworden en we voeren ook nog nauwelijks bij met deze bollen en gebruiken wat mais en tonijn uit blik.
In de avond vangen we nog 1 vis en hebben er nog 2 te gaan voor de laatste nacht.
Tegen de klok van 3 uur meld dan vis nummer 36 zich en als een malle varen we alles weer terug op de stek.
We proberen wat slaap te pakken maar dit duurt niet lang voordat we weer worden gewekt door een hengel van zomaar de rechterkant?
Op deze hengel hebben we een mooi rigsysteem aan gehangen ,deze was met succes gebruikt door de buren op advies van Jon.
Ze hadden hem de Haagse tietenrig genoemd en precies op deze rig vangen we vis nummer 37 !

Trois Fontaine
We maken samen een klein vreugde dansje en pakken zoeken nog 2 uurtjes onze slaapzakken op voor de laatste keer.
Voor de zekerheid zet ik me wekker om 08.30 uur want rond 10 uur moeten we vertrekken richting huis.

Van slapen komt weinig meer en om 8 uur beginnen we een beetje met opruimen en beseffen we dat we hier echt een top week gehad hebben!
Wat hebben we hier mooie vissen gevangen op de boilies van MTC Baits en wat een hoop!

We wandelen nog voor vertrek even langs Jon en deze feliciteert ons met de 37 vangsten en verteld ons dat we het top gedaan hebben en het lang geleden was dat er zoveel gevangen was.

Na 30 minuten gaan we dan toch echt terug richting Den Haag en verlaten we Trois Fontaine met een goed gevoel !

 

MTC Baits
MTC Baits
Trois Fontaine
Trois Fontaine