Tijgernoten
In onze huidige visserij zijn tijgernoten niet meer weg te denken tegenwoordig. Hoge attractiewaarde met veel natuurlijke oliën bezitten deze tijgernoten. Deze oliën komen vrij als de temperaturen hoger worden en is daarom een goed karper aas voor in de zomer! Door de tijgernoten flink te laten slijmen komen er extra attracties vrij onderwater. Door de tijgernoten goed te behandelen en op de juiste manier te koken kan je er voor zorgen dat de noten extra goed gaan slijmen en je daar je voordeel uit kan halen!
De voorbereiding
Er is op het internet een ruime keuze aan aanbieders van tijgernoten en boilies te vinden.
Wat zeer belangrijk is dat je verse en zeker geen rottende nootjes in je bezit krijg, dit kan het slijm gistproces benadelen.
Ook het gebruik van extra toevoegingen of te kort koken kan nadelig zijn.
Voor extra aantrekkingskracht kan je wel wat bier of suiker toevoegen.
Na de aankoop week je de tijger noten tussen de 24-48 uur lang in een emmer water , zorg je dat de noten net onderwater blijven.
Als de tijgers goed geweekt zijn zullen ze wat dikker zijn geworden door het opgenomen vocht.
Giet ze daarna allemaal af en doe ze in een schone pan met water!
Kook de nootjes ongeveer 40 minuten en doe er na 10 minuten eventueel wat bier of suiker in.
Als je klaar bent met het koken laat je ze afkoelen in een emmer in het kookvocht ,na 1 dag zal het gistproces gaan beginnen en zullen de noten gaan slijmen.
Uw Tijgers zin nu klaar voor gebruik!
Online bestellen
Bezoek de website eens van
voor heerlijke kant en klare tijgernoten of om zelf klaar te maken.