Elite Carp BaitsMijn karperdagen 2020

SKP Weekend 2020 met de Frutty Killer van Elite Carp Baits

SKP Weekend 2020

Eindelijk was het weer zover het jaarlijkse SKP weekend van 25 september  19.oo uur  tot 27 september 19.00 uur .

Zoals elk jaar doe ik graag mee met deze gelegenheid om te jagen op die prachtige SKP karpers die hier rondzwemmen in de regio.
De weersomstandigheden zagen er perfect uit voor deze dagen dus begon ik met een kleine voercampagne een paar dagen voor het SKP  weekend begon.

Het is natuurlijk altijd maar hopen dat je niet voor iemand anders zit te voeren want het is behoorlijk druk in de Haagse regio aan de kades .
Gelukkig is de stek vrij als ik aankom en kan ik mijn ding gaan doen zover het mogelijk is, want het is echt noodweer in Den Haag !Ik probeer het meeste in de auto klaar te maken en tussen de buien door me aas op de juiste plek te gooien.
Het is niet te doen om hier droog uit te komen en ben ik aardig doorweekt als eindelijk alles in het water is beland.

 

Nat buiten

Ik heb gekozen voor 2 verschillende boilies en 1 daarvan is de fruity killer van Elite Carp Baits waar ik de laatste weken succes op had!
Nadat alles weer een beetje is geordend in de auto krijg ik al zeer snel mee eerste aanbeet op me linker hengel en ik spring de wagen uit.
In de stromende regen probeer ik de vis onder controle te krijgen en mijn net te laten inglijden maar dat gaat echt niet makkelijk met windkracht 10.
Het scheelt niet veel of ik wordt van de kade geblazen het water in, maar gelukkig kan ik de vis landen en is mijn eerste schub een feit.
En daar sta je dan buiten helemaal doorweekt tot aan me onderbroek het lijkt wel of ik 10 minuten onder de douche heb gestaan met me kleren aan.

 

 

SKP Weekend 2020 met de Frutty Killer van Elite Carp Baits

 

Wat moet ik nu ?

Ik stap maar gewoon me auto in en me stoel veranderd in een soort van eigen bad in me auto !! En wat natuurlijk heel slim is om geen droge kleren mee te nemen.
Ik bel me vrouw om te vragen of ze wat kleren wil komen brengen en binnen een half uurtje worden deze bezorgd en kan ik een week vooruit met drogen kleren.
Wat een feest is dat omkleden in een kleine auto! Ik ben bezig met me kaplaarzen aan te doen en er plots weer een hengel afloopt.
Ik spring uit de auto met 1 kaplaars en 1 schoen ,het is weer dezelfde hengel met de fruity killer die staat te gillen.
Ook deze vis haal ik binnen maar ook dit is weer een schub, terwijl ik de weken ervoor wel soms een spiegeltje ving.
Even een foto maken met de vispas erbij want dat is het artikel wat je erbij moet fotograferen voor de wedstrijd en de vis ging weer retour .
Natuurlijk tellen alleen de spiegels mee maar met een eventuele gelijke stand tellen de schubs dan ook mee, vorig jaar had ik 4 schubs 0 spiegels !

 

Het is natuurlijk een prima start binnen 2 uur 2 vissen! Het weer buiten blijft bar en boos hoe het ook verspeld was en de fox beetmelder heeft het druk want er komen nog 5 aanbeten verspreid tot in de ochtend waarvan ik er 2 verspeel door lijnbreuk. Van slapen is weinig gekomen en ik ben doodmoe en heb geen zin om te verkassen wat eigenlijk wel de bedoeling was voor overdag omdat het hier nooit zo best loopt op de dag.

Stil

Maar eigenwijs blijf ik toch zitten en hoop toch nog op een visje maar het blijft stil tot 17 uur.
Eindelijk gebeurd er wat en dat is helaas geen vis maar wat mensen die een verjaardag kleins vieren , maar wel buiten een aardige geluidsinstallatie hebben neergezet 5 meter vanaf me haakaas aan de kant.
Om 17 uur staat het water te trillen van de bass en zie ik mijn kansen nu wel heel klein worden na een korte tijd komt er een einde aan het feest en keert de rust terug.

Het is nog steeds behoorlijk nat buiten en de omstandigheden zijn niet veel beter dan gisteren maar gelukkig komt het vrouwtje weer langs met een heerlijke pizza van Domino en daar fris ik weer wat van op.

SKP Weekend 2020 met de Frutty Killer van Elite Carp Baits
Het blijft heel stil die avond en er wordt niks meer gevangen, hoe raar kan het lopen op het kanaal zo heb je het druk en zo heb je 15 uur rust.
Ik besluit om rond 24.00 uur op te gaan ruimen en richting huis te gaan want ook morgen is me zoontje jarig en er moet nog versierd worden.

Fruity Killer

En met 5 gevangen schubs eindig ik mijn SKP weekend 2020. Al deze werden gevangen op de Fruity Killer van Elite Carp Baits.
Vorige week hoorde ik de uitslag uit onze regio en er waren maar 2 mensen die een spiegel hadden gevangen wat aardig tegenviel dus.
Dus ook dit jaar was ik denk weer de schubpooier met 5 stuks net als vorig jaar met 4 stuks ! En natuurlijk de weken dat ik erna ging ving ik wel die spiegels die ik toen nodig had, helaas.
Op naar het volgende SKP weekend in 2021!

Groet,

Seend

SKP Weekend 2020 met de Frutty Killer van Elite Carp Baits