Mijn karperdagen 2015

SKP terugmeld weekend 2015

SKP terugmeld weekend 2015

Ook dit jaar is er weer een SKP terugmeld weekend in de laatste week van September maar i.v.m. de verjaardag van mijn zoon is het altijd moeilijk om mee te doen deze dagen want er moet een hoop geregeld worden voor zo een verjaardag met een man of 60.Maar toch maak ik een paar uurtjes tijd op de Vrijdagavond en de Zaterdagochtend.Ik besluit om 2 verschillende locaties een hele week te voorzien van heerlijke boilies en hopen dat ik een mooie project spiegel ga vangen.Na een lange dag gewerkt te hebben is het eindelijk zover en kan ik richting de waterkant rijden.Rond de klok van 19:30 ben ik klaar en kan het wachten beginnen maar dat duurt niet lang want even na 20:15 uur mag ik de eerste karper al kennis laten maken met mijn landingsnet hoppa dat is de eerste! Helaas is het geen spiegel maar dat maakt mij niet uit vis = vis . De karper gaat op de foto met een a4 van deelname aan het spiegelproject. Want als er heel weinig spiegels gevangen worden dan maken de vangers van schubs ook een kansje op een prijs. De hengel weer terug op dezelfde plek en het wachten is weer begonnen.De tijd vliegt voorbij en ik had beloofd rond 23:30 weer thuis te zijn en net even na 22:30 vang ik nog een kleine schub.Dit was een geslaagd avondje en ik vertrek naar huis en laat al me spulletjes weer uit en maak alles weer klaar voor de volgende ochtend aan een ander kanaal.Rond de klok van 1 uur val ik in slaap maar niet voor lang want de wekker gaat om 6 uur al weer af.Na een ontbijt vertrek ik weer naar de waterkant en deze keer ga ik naar een ander kanaal in de buurt en hopen dat ik daar wel een spiegel vang.Zoals altijd staan de spulletjes weer snel opgesteld en kan het wachten beginnen.Na een klein uurtje krijg ik al een volle fluiter en sta ik met een kromme hengel aan de kant.O wat hoop ik graag dat dit een spiegel is maar die hoop is snel voorbij als ik een mooie kleine schub boven zie komen.De nodige foto’s worden gemaakt en ik laat de karper weer verdwijnen in het mooie kanaalwater hopende dat die snel zijn vriendjes gaat halen .Helaas blijft het de rest van de ochtend stil op 1 slijmerd na en vertrek ik rond 12 uur weer naar huis en is het voor mij het einde van het SKP weekend want er moet 2 dagen gefeest worden omdat me zoon alweer 8 jaar oud is geworden.

13 Schub

14 Brasem

1 Giebel

1 Zeelt