Mijn karperdagen 2016

De Eemhof 2016 karpervissen

Karpervissen op de Eemhof 2016

We zijn alweer een tijdje bezig dit jaar met het uitoefenen van onze hobby, het vangen van mooie karpers. Tot nu toe gaat het niet slecht en staat de teller inmiddels op 25 stuks! De meeste karpers zijn gevangen tijdens een paar uurtjes vissen op Centerparcs De Eemhof .In de mei vakantie ben ik gezellig met het gezin en me hengels een korte week weg geweest naar De Eemhof van Centerparcs waar we een viphuisje (huisje 417) hadden met een mooi terras boven het water!

Dit zag er allemaal perfect uit en het rook er naar vis, goed teken! Na eerst al onze spullen te hebben uitgepakt en een wandeling hadden gemaakt over het park was het eerst tijd voor een heerlijke duik in het grote subtropische zwembad met me zoon Bram .Tegen de klok van 21 uur zijn we terug en kan ik gaan beginnen met het opstellen van me hengels. Na een klein half uurtje staat alles perfect en kan ik de lijnen nat gaan maken voor een paar uurtjes.

Muggen

Maar er is een groot probleem hier en dat zijn de muggen, het is niet normaal en ik word van alle kanten aangevallen en besluit me helemaal in te pakken zodat alleen me ogen nog zichtbaar zijn maar helaas ze prikken overal doorheen! Nadat de eerste hengel is uitgevaren duurt het niet lang voordat ik me eerste aanbeet al krijg! Maar helaas verspeel ik deze vis en dat overkomt me ook bij de volgende 2 vissen! Ik besluit om te stoppen en de dag erna verder te gaan als het licht is en de muggen hopelijk in minder getallen aanwezig zullen zijn. De volgende morgen ben ik vroeg wakker en ga ik verder met vissen tot dat we het park weer gaan bezoeken. Wat is het toch lekker om zo vanuit je huisje te kunnen vissen! Tijdens het ontbijt komt mijn eerste aanbeet en ik schiet van me stoel om de hengel snel te pakken en de eerste karper van de Eemhof te mogen landen in mijn net, de eerste vis is een feit. Tijdens het ontbijt moet ik nog 3 keer van tafel om een vis te landen wat een drukte in deze morgen.  Ik vis nog even door voordat we het park weer intrekken om leuke dingen te gaan doen. Als we aan het eind van de middag weer terug zijn ga ik weer verder met vissen en het vangen van karpers.

Kleine karpers

De karper zijn allemaal wel erg klein en komen niet boven de 12 pond uit. Maar toch kan ik ervan genieten en heeft mijn zoon ook zijn eerste karper in zijn jonge leven mogen vangen en hopen dat die het nu wat leuker gaat vinden het vissen zodat ik in de toekomt lekker samen met hem op pad kan gaan. Het is echt een gekkenhuis en de ene naar de andere karper wordt gevangen op de bollen van Evolution Products pineapple/fish  en op de boilies van BFM Baits Robin Red. Tijdens een kleine 2 uur zijn er weer zeker 7 schubkarpers gevangen! In de avond vertrek ik weer met me zoon naar het zwembad om ff lekker af te koelen. De volgende dag Woensdag vis ik alleen in de ochtend een uurtje en aan het eind van de middag en ook deze keer vang ik weer een hoop karper waaronder de eerste spiegel. De teller staat nu op 15 stuks! Ook op donderdag vang ik er nog een paar en besluit ik bij nummer 20 te stoppen met vissen en vind ik het wel genoeg zo en ruim ik al me spullen op en gaan we leuke dingen doen met me vrouwtje , dochtertje en me zoon. Op vrijdag keer ik terug naar me eigen stadje Den Haag met 20 gevangen karpers op de teller. De totale stand is nu 25 karpers de andere 5 had ik al gevangen voordat ik naar Centerparcs ging.

De tussenstand 2016 momenteel :

23 schub

1 spiegel

1 ghost

9 Brasems