Mijn karperdagen 2016

Penvisdag GHV 24 april 2016

Het was weer tijd voor de jaarlijkse penvisdag 2016 van de GHV en daar doe ik dit jaar weer aan mee met een leuke groep van een man of 25 van jong tot oud.

Dit jaar stond de locatie Ypenburg op het menu een wijk met een hoop mooie stekjes die kris kras door de woonwijken gaan en waar voor iedereen wel een mooi stukje te vinden is om te pennen zonder elkaar in de weg te zitten.Zelf ben ik niet zo heel bekend in de wijk als het om de viswateren gaat en ik besluit 2 dagen eerder al een rondje te gaan rijden om alles een beetje in kaart te brengen.Er is keuze genoeg om aan de slag te gaan en ik besluit wat leuke plekjes aan te voeren en hopen dat ik daar succes kan gaan boeken.Mijn ogen zijn vooral gevallen op de vele kleine bruggetjes die in de wijk aanwezig zijn en goed bereikbaar zijn voor ons als karpervisser.Thuis was ik al begonnen met een lekkere mix te maken van fijn gemalen boilies en tijgernoten van Elite Carp Baits en de stickmix van Evolution Products ,ook voegde ik wat mais en Coca Cola toe.

Eindelijk  is het Zondag 24 april 2016 en kunnen we beginnen aan deze leuke penvisdag.We verzamelen met ze allen op een grote parkeerplaats in de wijk Ypenburg  om 7 uur waar we worden opgevangen door Ben Scholten organisator van deze mooie dag.Ben verteld nog even de regels en deelt ons nog een plattegrond uit van de wijk waar gevist mag worden.Na de groepsfoto springt iedereen in zijn auto of scooter en kan de dag nu echt gaan beginnen! Voor aankomst op de verzamelplaats had ik al wat plekjes licht aangevoerd om 06:30 en hopen dat daar nu al wat activiteiten waren als ik aan kwam.Ik twijfel nog even bij welke stek ik ga starten en  besluit de eerste stek die ik tegenkom te gaan proberen.Vanaf deze kant heb ik ook zicht op mijn  anderen aangevoerde stek die ik straks wil gaan bevissen.Binnen enkele minuten zit ik helemaal klaar aan de waterkant te genieten van dit moois.Zoals altijd vliegt de tijd voorbij en is er totaal geen teken van leven te vinden op de plek waar ik zit en besluit aan de andere kant te gaan zitten van de brug met nog steeds uitzicht op de andere aangevoerde stek bij de brug. Maar helaas zie ik dat er al meerdere personen daar hebben plaats genomen en er ook al wat gevangen hebben volgens een buurtbewoner die de hond aan het uitlaten was.Ondertussen valt de regen met bakken uit de lucht en lijkt het wel weer nacht geworden zo donker is het ineens.Gelukkig ben ik goed ingepakt tegen deze weersomstandigheden en blijf ik gewoon lekker zitten aan de waterkant en hopen op een aanbeet.Wat ik wel zie is dat de personen bij de andere brug wederom iets gevangen hebben en ik probeer wat foto’s te maken van afstand om te kijken wat hun resultaat is.Het blijkt weer een mooie karper te zijn. Ik begin een beetje te balen dat ik niet aan die kant ben begonnen met pennen en misschien dan ook al iets had kunnen vangen,maar helaas.De regen is overgegaan in winterse hagelbuien en dat allemaal eind April,ik besluit om me spullen op te ruimen en even met de auto opzoek te gaan naar een andere plek in de wijk.Na een half uurtje rondrijden en wat mensen geproken te hebben hoor ik dat de resultaten best een beetje tegen vallen tot nu toe.Ik besluit toch weer terug te keren richting de plek waar ik vandaan kom alleen ga ik het nu proberen bij een andere brug aan de andere kant.Gelukkig is het gestopt met de regen en de hagelbuinen en kan ik plaats nemen bij de andere stek.Vol vertrouwen voer ik hier en daar wat handjes voer op diversen plaatsen bij de brug.Er zijn nog geen 10 minuten voorbij en ik heb al meer actie op de pen gezien dan in al die uren daarvoor.Het duurt ook niet lang voordat ik me eerste aanbeet heb en de eerste karper op de kant heb,het betreft een ghostkarper! Ik ben helaas me statief vergreten en kijk om me heen of er toevallig mensen in de buurt zijn die misschien een foto willen maken , ik zie een Chinezen mevrouw lopen en die wil graag wat foto’s maken. De vrouw schiet erop los en maakt wat plaatjes ,ik bedank de vrouw voor het maken van de foto’s en zij gaat verder haar weg.Wat ben ik blij dat ik hier ben gaan zitten en toch nog wat gevangen heb en dat binnen 10 minuten.Ik doe een nieuwe poging en binnen 5 minuten meld de volgende karper zich en ook deze weet ik binnen te halen.Helaas deze keer geen buurtbewoners in de buurt voor een foto maar dat maakt niet uit ik ben happy en maak een foto van de karper op de mat.De klok staat op 13 uur en ik heb dus nog een uurtje de tijd voordat we weer gaan verzamelen op de parkeerplaats waar we vanmorgen verzameld hadden.Tot 13.30 uur blijft het stil en ik besluit me spullen op te ruimen en ff een lekker warm broodje kroket te halen en terug te keren naar de verzamelplaatst.Rond 14 uur heeft iedereen zich verzameld en worden de vangsten genoteerd door Ben Scholten de organisator en zijn er totaal 14 karpers gevangen.Door de vereniging was er een budget uitgegeven om wat leuke prijzen weg te geven aan de mensen die wat gevangen hadden.Tot mijn verbazing val ik zelf in de prijzen en krijg ik een waardebon voor de 3e prijs! We babbelen nog wat onderling over de vangsten en rond 14.30 uur rij ik met een tevreden gevoel richting de thuisbasis met de 3e prijs op zak! Het was weer een zeer geslaagde pendag van de GHV en volgend jaar ben ik er weer zeker bij!