MTC Baits

MTC Baits

“KWALITEIT IS GEEN DOEL, MAAR ONS BESTAANSRECHT”

MTC  Baits hamert op het feit dat niet genoeg benadrukt kan worden hoe belangrijk de kwaliteit van boilies is om regelmatig karper te vangen. Boilies samengesteld uit ingrediënten met de juiste voedingswaarde, vitaminen, mineralen, oliën en vetten wasemen een constant gezond voedselsignaal uit. Dit omdat niet alleen de wateroplosbare triggers daarvoor zorgen, maar de complete boilie. De boilie lost op en zorgt voor een continu – niet aflatend – voedselsignaal in het water.

Boilies samengesteld uit hoofdzakelijk flavours en snelle koolhydraten – per definitie met een lage voedingswaarde – kosten je op jaarbasis (veel) karpers. Dit soort boilies verliezen snel hun attractiviteit en wat overblijft is een ‘niet-actieve’ boilie zonder enige vorm van een voedselsignaal. Geen enkele biologische werking gaat hiervan uit, onder water ‘werkt’ een dergelijke boilie nauwelijks. Uiteraard zijn er de welbekende situaties dat de vis ‘los’ is en er werkelijk op alles gevangen wordt, maar de keren de vis niet los is en we toch aan de waterkant zijn komen vaker voor. Juist dan brengt doordacht kwaliteitsaas meer en sneller vis op de kant.

Karpers – zoals alle vissen – leren snel een voedselbron kennen en blijven hiervan eten als het een meerwaarde oplevert. Als het de karper meer energie kost om boilies te verteren dan dat het ze oplevert zullen ze er gauw vanaf stappen. Boilies met een uitgebalanceerde gezonde voedingswaarde die de karpers voorziet in energie zal lang – heel lang – worden gegeten.

 

MTC Baits