Mijn karperdagen 2015

Karpervissen met lek

Karpervissen met lek

Zo nu en dan is er weer even tijd om de hengels nat te maken na wat drukke weken i.v.m. de geboorte van me dochter Roos.

Eindelijk konden we weer een nachie pakken samen met me vismaat Lek gingen we op bezoek bij een mooie stek in onze regio op jacht naar onze vrienden.
We hadden het getroffen met de weersomstandigheden want we hadden deze nacht niet een paar dagen eerder moeten plannen i.v.m. de storm die over ons landje vloog!
Alles zag er anders uit dan normaal , bomen waren compleet uit de grond gerukt en we moesten hier en daar wat klimwerkzaamheden verrichten om de stek te kunnen bereiken.
Maar natuurlijk hebben wij dat ervoor over om hopelijk wat moois te vangen ! Na een weekje gevoerd te hebben was de dag aangebroken om te gaan vissen en vertrokken we richting ons mooie locatie.
Om 4.30 uur ging de wekker en sprong ik me bed uit en nam ik een stevig ontbijtje en nam ff snel een heerlijke douche en was ik er helemaal klaar voor.Alle spullen waren al klaar gezet de dag ervoor dus binnen enkele minuten zat ik in me auto op weg naar me maatje Lek.
Op afgesproken tijd kwam ik aan ergens langs de snelweg en daar stond Lek al te wachten om samen verder te rijden . Ook Lek had er zin in en had er vol vertrouwen in dat we dikkuh vissen gingen vangen en hij had er niet van kunnen slapen, voor hem is het net 5 december van toen die klein was.
We moesten nog een klein stukje rijden om aan te komen bij onze stek,als een gesmeerde machine haalde we onze auto’s leeg en werden onze trolley’s volgepropt met weer veel te veel spullen.Na een kleine wandeling kwamen we aan bij het mooie water waar Lek vorig jaar een hoop succes had gehad.Alle spullen werden klaar gemaakt en binnen een uur stond alles klaar en lagen onze rigs in het water.
Lek moest alleen nog ff naar huis een uurtje om zijn vrouwtje weg te brengen naar een vakantiehuisje in de buurt.Stiekum hoopte ik dat ik al wat zou vangen want de vorige keer waren de karpers het meest actief in de ochtenduren en in de nacht.Maar helaas bleef het stil aan de waterkant ook toen Lek terug was gekomen.De uren vlogen voorbij in de hete zon waarin we zaten,was het te heet?
Eindelijk was de zon rond 19 uur vertrokken en hoopte we dat er snel iets ging gebeuren maar het bleef verdacht stil en was er weinig teken van leven in het water.En we hadden ook een probleem met onze nieuwe vriend de kreeften die ons het aardig lastig maakte om een juiste keus te maken waar we de nacht zouden gaan liggen met onze rigs . Wat we ook probeerde overdag en in de avond overal zaten die krengen!
Lek had een panty van ze vrouw meegenomen en deze om zijn boilies gedaan en dat was het enige wat hielp maar of dat het juiste was om een karper te vangen dat wisten we niet.Na wat heerlijke flesje bier gedronken te hebben was het al snel weer laat en was de nacht aangebroken.Zal het dan later vannacht gebeuren?We besloten om onze slaapzakken op te zoeken.Om 5 uur hoorde ik eindelijk geluid uit me beetmelder maar helaas was dit geen karper maar wel een grote mooie zeelt.
Wat hebben we fout gedaan vroegen we ons in de ochtend af? Is het de schuld van die vervelende kreeften die al onze voorgevoerde boilies hadden op gegeten of waren de karpers vertrokken deze dagen?Ook in de ochtend bleef het verder stil en helaas vingen we niks en vertrokken we in de middag zonder mooie karperfoto’s naar huis terug. Volgende keer beter?

Het is misschien toeval maar telkens als Lek en ik samen vissen vangen we weinig of helemaal niks? De volgende keer hoop ik op meer geluk en is het weer mijn beurt om een leuke locatie op te zoeken voor een nachie.

De weken erna had ik weinig tijd meer om te hengelen en probeerde ik het in de avond af en toe een uurtje in de buurt met als resultaat 1 mooie karper de eerste keer..Ook Lek ging alleen vissen en die ving ook gelijk een mooie spiegel en een schub.

Zo blijkt het maar weer als we samen vissen is het niks en alleen dan vangen we wel?? raar maar waar!

 

De tussenstand:

5 Schub

9 Brasem

1 Giebel

1 Zeelt

Besteboilies.nl
Besteboilies.nl
karpervissen met Lek
cropped-IMG_00381.jpg Besteboilies.nl