Mijn karperdagen 2014

Karpervissen Januari 2014

Karpervissen Januari 2014

Nog 1 keer op pad met me vismaat Lek,aan het begin van het nieuwe karperseizoen 2014
Karpervissen zal komende tijd helaas niet meer lukken omdat ik momenteel al geopereerd ben aan me knie en voor de 4e keer een nieuwe kruisband heb gekregen in het ziekenhuis.Dus zit ik momenteel thuis op de bank en kan ik me verslagje schrijven van 17 Januari een dagje vissen met Lek.

Ook Lek gaat het druk krijgen komende tijd omdat hij en zijn vrouw een kleine dame verwachten volgende maand.
Dus ook Lek wilde nog wel een dagje meegaan vissen ergens bij mij hier in de buurt waar we als het moest nog een beetje konden schuilen tegen de regen en de kou.
We vonden een stekkie waar in de zomermaanden veel volk achter de hengels zit maar vandaag was alles leeg en konden we daar onze hengels optuigen en kijken wat de dag ging brengen. Tegen de klok van 9.30 uur zaten we al lekker in het auto’tje naast onze hengels want het zag er allemaal wel mooi uit buiten maar door de wind was het behoorlijk koud. We hadden ons aas verdeeld rond de brug en hopen dat die ene karper die nog trek had in een lekkere boilie bij ons zal komen aankloppen.Ik weet niet wat het is maar op een of andere reden trek ik meer vogels of andere ellende aan dan karper.Ik heb bezoek gekregen van 2 meerkoeten die ook wel een lekkere boilie lusten.Het duurt niet lang of de eerste vogel heeft de boilie gevonden en probeert er mee vandoor te gaan maar gelukkig komt het beest niet vast te zitten. Alles weer even opnieuw klaar gemaakt om een nieuwe poging te wagen helaas zonder resultaat de vogels dwingen mijn toch echt om een andere plaats in het water te gaan opzoeken.Ik besluit alles wat meer te verdelen over het water maar helaas zonder resultaten voor ons beide .De tijd vliegt natuurlijk weer zo voorbij en het is alweer 14 uur en Lek heeft nog andere verplichtingen en gaat richting huis.Ik wil toch nog wel even een uurtje ergens anders gaan proberen want ik weet dat ik de eerste 2,5 maand zeker niet kan karperen.Na 45 minuten te hebben rond gereden besluit ik even terug te gaan naar het plekkie waar ik laatst nog een kleine karper ving.Het was ondertussen al 15 uur en mijn eerste worp verloopt niet goed en beland net in een overhangende tak.Ik besluit om verder te gaan met 1 hengel, op een stek waar altijd een oudere man wekelijks zit te vissen.De hengel lag nog geen 15 minuten in het water of ik krijg een enorme fluiter en het is Bingo de eerste karper beland in mijn landingsnet.Wow ik ben blij !! Het zijn niet de dikste karpers die hier zwemmen maar dat maakt mij niet uit en is een prachtige vis!Toevallig gaan er net wat bouwvakkers naar huis die hier om de hoek aan het werk waren ,ik vroeg of de jongens een foto’tje wilde maken.En zo eindigde deze dag toch met een goed gevoel voor het nieuwe jaar!

er zijn geen afbeeldingen gevonden