Mijn karperdagen 2014

Karpervissen Augustus 2014

Karpervissen Augustus 2014

In deze maand heb ik me voornamelijk bezig gehouden op de wat kleinere watertjes in de buurt .Voornamelijk gebeurde dat in de avond na het eten,want overdag leuke dingen doen met het gezin die ook vakantie hadden.De eerste dag van de maand begon geweldig en ving ik een mooie karper van 13,5 kg een mooiere start in deze maand  had ik niet kunnen wensen.Omdat me zoontje vakantie had en me vrouw ook hebben we ook deze maand leuke uitstapjes gedaan en lekker op de camping gezeten!Eind Augustus was ik vaak in de buurt te vinden na het avondeten voor een paar korte uurtjes en met succes! Wat vorig jaar allemaal niet lukte gaat dit jaar allemaal goed er komen karpers in mijn landingsnet!  De laatste dag van de maand staat er een kleine nachtsessie in de planning met Nick Lek mijn vismaat. Hij had in het begin van de maand ergens een top sessie beleefd en liet 10 karpers op de kant komen! Ongelooflijk wat een dag voor hem! Natuurlijk zou ik daar ook wel eens mijn hengels willen uitgooien als we eens samen weer konden gaan karperen.Gelukkig was het mogelijk om wat in te plannen en hopelijk ging dat nu wel goed na 2 afspraken die eerder na omstandigheden niet door gingen? We  hadden besloten om 3 dagen te gaan voorvoeren,zelfde strategie die hij toen ook had gedaan en met succes! Bij aankomst in de vroege morgen zag alles er prachtig uit en het zou een mooie dag worden . Wij hadden liever wat minder weer gehad zoals de dagen ervoor en waren bang dat ze overdag weinig zouden asen i.v.m de warmte. De hele dag bleef het stil op de 2 slijmjurken na die ik ving.Ook in de avond was er weinig te beleven en dachten dat het weer helmaal niks ging worden omdat wij samen NOOIT wat vangen! We besloten om vroeg de slaapzak in te gaan en om 1 uur hoorde ik een hoop gesnurk uit de tent van Lek komen die lag in coma! Ik zat nog een beetje te hopen dat het zo ging gebeuren en dat was zo! De sirene’s gingen af bij Lek ze hengel en riep “Lek het is hangen”Maar er kwam geen beweging in Lek en besloot zijn hengel te pakken.Heel vervelend is dat Lek linkshandig is en de molen dus anders zit.Eindelijk kwam Lek tot leven en nam zijn hengel over en lande een prachtige schub! De mooie plaatjes werden geschoten en we vertrokken weer richting tent. Na een uur was het weer feest bij Lek en hij ving zijn 2e karper en op het moment dat hij deze terug had geplaatst in het water was het bij mij raak! De karper ging van links na rechts en had zeker geen zin om met mij op de foto te gaan! Na een kleine 15 minuten zagen we eindelijk de vis en net op het moment dat Lek wauw scheppen was het pang…..weg….pfff tent in en balen!Ik had de wekker om 7 uur gezet om alles nog een keer goed op zijn plaats te leggen en hopen op succes in de ochtend.En eindlijk om 11 uur was het zover en kon ik nu wel een mooie graskarper landen! En zo kwam het toch nog goed aan het einde van de maand!

Ook waren we deze maand langs geweest bij Elite Carp Baits! Daar kon ik samen met mijn zoon eens zien hoe deze boilies gemaakt worden.

Ik kan u vertellen dat dit allemaal met liefde wordt gedaan! En dat de boilies een succes waren en wij diversen karpers erop hebben gevangen!

 

De tussenstand tot nu toe in 2014:

14 Schub

1 Gras

1 Spiegel

1 Zeelt

16 Brasem

 

 

 

Foto’s komen nog