Besteboilies 2013

Karpervissen 18 oktober 2013

Karpervissen 18 en 19 oktober 2013.

Het was wel weer eens tijd om gezellig met ze drie een nachie te gaan pakken bij een nieuw watertje .Helaas konden we niet allemaal tegelijk beginnen de ene moest nog even dit doen de ander nog een klusje afmaken maar er zal gevist gaan worden.Gelukkig had ik zelf niks te doen dus lukte het mij al om vrijdagmorgen  08.00 uur het natte gebied te betreden.Ook Lek had een paar uurtjes de tijd om ze spullen op te zetten en moest daarna even een paar uurtjes weg maar zou later die dag rond 15 uur weer terug keren.Het stukje water wat we hadden uitgekozen was niet zonder kaplaarzen te betreden want de oever was overgelopen en het weiland stond onderwater.Maar daar waren we op voorbereid en trokken de dikke laarzen aan.Na het overleggen wie waar zijn hengel gaat uitvaren kunnen we beginnen met opbouwen.Na de een tijd je staan de steunen in de grond en de hengels met de juiste rigs klaar om het water te gaan betreden.Helaas moet Lek weg en moet ik alleen de boot oppompen en mijn lijnen gaan uitvaren.En toen ging het mis…Bij het optillen van de boot bleef ik hangen achter de steun van Lek zijn rodpod en dat veroorzaakte een gat in de boot !! Paniek!! Geen boot dat zou een grote teleurstelling zijn voor ons!Toevallig had ik ducktape bij me en probeerde daarmee de boot te plakken.Heel voorzichtig vaarde ik naar de overkant met me eerste hengel maar al heel snel begon de boot leeg te lopen en moest ik maken dat ik snel aan de kant kwam.Ik belde Lek op om te vragen of hij wat plakspullen mee kon nemen i.v.m. de lekke boot.Ik besloot beide  rigs maar in te gaan werpen en als de boot gemaakt was opnieuw te gaan uitvaren.Nadat ik de tenten had opgezet kon ik heerlijk gaan geniet van mijn vis uren die ik kon gaan maken.Tegen de klok van 14 uur kwam Lek weer terug van weggeweest met jawel plakkers voor de boot!Nadat de pakkers erop zaten moesten we een uurtje wachten tot het droog was de lijm.Ondertussen stond lek nog even bij ze hengels te rotzooien totdat hij ineens tot aan ze nek in het water zakte !!! whahahaaa  seend help me ik zak weg…Ik trok hem aan ze handen het water uit en daar stond die dan net 5 minuten terug van huis en van boven tot beneden drijfnat!Gelukkig had hij nog wat droge kleren bij hem maar ojee wat heb ik gelachen ben benieuwd wat dat nog gaat brengen vandaag?Tegen de klok van 16.30 komt ook Michel aan met zijn spullen om te gaan beginnen.Toen Michel ze lijnen had uitgevaren met de goed geplakte boot konden we een happie gaan eten en wachten op de eerste signalen. Het is rond de klok van 21uur toen Michel ze eerste fluiter kreeg en deze gelijk aan de haak sloeg.Resultaat een prachtige karper van iets meer dan 30 pond!Michel is helemaal blij met ze vangst als laatst aangekomen en nu al een mooie vis.Nadat alles weer in het water lag bleef het even stil tot 23 uur .Opnieuw op Michels ze hengel een geweldig geluid van een run maar na een kort gevecht breek t helaas de lijn! Balen balen balen  We zitten in ieder geval op water waar vis zit!Na alles te hebben vervangen worden de rigs en wat extra boilies weer in het water gelaten.Nog geen 5 minuten later gaat die alweer af en met een prachtige karper van iets minder dan 30 pond!Wat een topavond voor Michel !!Tot de klok van 6 uur blijft het stil tot Lek een run krijgt en een mooie schub vangt van 18 pond.De rest van de dag hebben we niks meer gevangen en besloten we om 12 uur naar huis te keren. Geslaagde uurtjes met helaas weer geen resultaat voor mezelf maar de volhouder wint!