Mijn karperdagen 2014

Karpervissen 16 mei 2014Raven.nl - Alles voor de sportvisser


Karpervissen 16 mei 2014

Na de afgelopen sessie besluit ik wederom terug te keren naar de stek waar ik vorige week een mooie karper had gevangen waarvan nog steeds de gedachten gaan naar de mislukte foto’s! Ik hoop dat ik vandaag nog een kans krijg om dit goed te maken,en ga zelf de foto’s maken als ik wat vang.Rond de klok van 5.45 uur ben ik op de stek en alles ziet er prachtig uit,het zou een warme dag worden.Zoals altijd is alles thuis al klaar gemaakt en om 6 uur liggen de rigs op hun positie.Wat is het toch genieten zo in de vroege ochtend aan de waterkant en ik verwacht een mooie dag.De uren tikken weg op mijn klok en al snel is de ochtend voorbij zonder enige signalen van leven.In de middag krijg ik nog even bezoek van een maat van me die nog even gezellig 2 uurtjes blijft want het is hier goed te doen , de eerste zomerse dag is een feit! Rond 1430 vertrekt hij weer richting huis en ik begin langzaam te balen dat ik nog steeds geen piepje gehad heb.Ondertussen verhuis ik me rigs voor de 3e keer een paar paar metertjes opzij en binnen enkele minuten krijg ik een volle fluiter …yesss hangen…De karper vliegt van links naar rechts en laat weten dat die zich niet zomaar gewonnen geeft.Ook schiet hij door me andere lijn heen en verdwijnt hij in het hoge riet langs de waterkant vlak voor de kant.Ondertussen probeer ik de andere hengel ook binnen te halen zodat ik daar geen last meer van heb.De druk blijft op de karper staan maar na een wilde beweging schiet hij los!! Man man man dat is klote ik verspeel een karper voor de kant terwijl ik al in gedachten had een paar mooie foto’s zelf te gaan maken en aan niemand zal vragen omdat voor mij te doen.Maar de vreugde duurde niet lang en de karper is verspeeld! Ik probeer alles weer zo snel mogelijk op ze plek te krijgen en hopen dat de stek niet verstoord is.Het is nu al rond 1630 en ik zal toch zo naar huis moeten gaan maar opnieuw krijg ik een terugloper en ik pak de hengel en doe wat stappen naar achter maar helaas zit er niks meer aan.Ik bel even naar de thuisbasis om te vertellen dat de karpers nu aan het asen zijn en dat ik zo nog wel een aanbeet verwacht. Ik zorg wel voor mezelf met het avondeten geef ik even door.Maar rond 19.30 besluit ik terug te keren naar huis met lege handen en een verbrande armen ,benen, nek van de heerlijke zon.Het was weer een herrlijk dagje en op naar de volgende keer!

 

Gevangen 2014

4 schub

1 Brasem