Besteboilies 2013

karpersessie 13,14 en 15 juni 2013


Hij stond al een tijdje in de kast deze datum en eindelijk was de tijd aangebroken!
Eindelijk wat een week ik stond ermee op en ging ermee naar bed waar zullen we eens gaan vissen met ze drieeen?
Na wat speurwerk kwamen we er al snel achter dat het heel moeilijk word om ergens te kunnen vissen met 3 hengels in de nacht en ook met een tent.
We hadden wat moois in het vizier maar besloten de laatste dag toch voor iets anders omdat de put waar we wilden gaan te smal en te klein is om met 3 man ta gaan vissen.
We hadden iets groters nodig? We kwamen uit in Zoetermeer bij het Noord A ,als dat niet groot genoeg is?
Wat een water dat zal niet makkelijk zijn hier dacht ik,maar wie weet?Lek was in de morgen al vertrokken om de boel wat te gaan verkennen op een mooie stek en die nog wel een beetje bereikbaar was met de auto ivm de spullen.
Ik kreeg al snel de whats up binnen dat hij wat moois had ontdekt.Rond de klok van 13 kon ook ik en Michel vertrekken naar het Noord A om ons geluk eens daar te gaan proberen.
Na wat zoekwerk op het grote meer hadden we eindelijk Lek gevonden verscholen achter de hoge bomen.Snel alle spullen uit de wagen en die een stuk verderop geparkeerd en knallen met die ballen.
Het duurde even bij mij voordat alles stond ivm dat ik me zonnebril was verloren waar ik helemaal niet blij mee was,mensen die mij kennen weten hoe ik dan reageer hahaha..
Bril nooit meer terug gevonden en de lijnen konden worden uitgevaren na wat speur en peilwerk.Zo eindelijk aan het eind van de middag lagen de markers in het water en kon de bbq aan voor een hapje voedsel.
Rustig eten was er niet bij er was 1 of andere boot met indianen erop langs mijn marker gevaren en had die leuk enkele meters verplaatst….pfff vloek vloek  voerplekje verpest…
Ik besloot om mijn aas te laten liggen en de plaats waar nu de marker lag een beetje bij te voeren en deze te gebruiken als ik eventueel me andere hengel moet binnen halen waar nu geen marker meer lag.
Nog geen 15 minuten later komen er 3 kano's voorbij en ja ook deze man haalde mijn marker uit het water om eens te bekijken wat dit voor een ding was,enkele meter verder gooide hij hem terug het water in.
De marker was niet goed meer uitgerold en verwdeen uit mijn zicht en ik riep de man die toevallig mijn kant op kwam met ze kano om zo vriendelijk te willen zijn om mijn  marker terug te halen!
De man ging in ze achteruit en haalde me marker op,de man dacht dat het van een vlieger was ofzo?  Zo dat was een lekker begin twee mooi plekjes gemaakt en uitgepeild en nu kan ik weer opnieuw beginnen.
Ik besluit wel beide te laten liggen in het water.Na heerlijk wat gegeten  en wat gedronken te hebben zijn we er helemaal klaar voor.
Binnen enkele minuten volgen de eerste geluiden bij de hengel van Michel , het feest is begonnen of niet?Het blijft stil verder tot een uur of 23 toen de eerste geluiden uit mijn soundbox kwamen , jawel ik vang de
eerste brasem…daar zat ik op te wachten..maar ik heb een vis gevangen op me andere hengels die ik heb meegenomen op aanraden van me maat michel want op de andere zit een vloek?
Het blijft stil verder en rond de klok van 3 besluit ik me tent op te zoeken.Het slapen word verstoord door knagende dieren rond me tent waar ik uiteindelijk toch door in slaap val.
pieppppp en wakker was ik weer na een uurtje,spannend wat zou het zijn?Een brasem zal het niet zijn want deze vis komt niet vrijwillig naar de kant toe maar uiteindelijk komt er een prachtige grote zeelt naar boven.
Ik ga me tent weer in en pak nog een paar uurtjes slaap tot 9 uur nadat ik me tent was uit gebrand.De zon stond heerlijk op onze zijde gericht en dat is lekker wakker worden.Michel was om 6uur al wakker gemaakt en na het vangen van zijn brasem was het een half uur
later weer raak en jawel weer een brasem.De tussenstand van de nacht 3 brasems en 1 zeelt daar komen we niet voor.Ik besluit om met 1 hengel wat grotere bollen te gaan proberen om zo de grote brasems te vermijden misschien?
Mijn stekkeuze pas ik ook aan en zoek het wat dichterbij de kant op.Het is tegen de middag dat  Michel ons gaat verlatenen ik alleen met lek overblijf voor nog een nachie.Na een lekker daggie zon staan er vanavond pannekoeken op het menu.
Lek begrijpt er niks van dat hij nog helemaal geen ene reactie heeft gehad deze uren?Niet veel later in de avond heeft Lek zijn eerste aanbeet ,ook hij word getrakteerd op een brasem.
Niet veel later is het bij mij raak ,weer een brasem.Toch zit de vis op de stek en is het hopelijk wachten tot meneer de karper ook eens even komt kijken.Alles weer uitgevaren en wachten op de volgende melding.
Ook deze komt snel aan de kant van Lek en natuurlijk vangt de brasemkoning weer een brasem.We balen behoorlijk dat er geen ene karper tussen zit en rond de klok van 00.30 vang ik opnieuw een brasem.
Het is alweer 03.00 als we besluiten om de oogjes even dicht te gaan doen tot 05.00 want ik ben gewekt door me soundbox om weer een brasem te verwijderen van me haak.
Nog ff een tukkie doen tot 9.00 en daarna besluiten we om langzaam te gaan inpakken want het gaat hem hier niet worden vandaag,misschien de karpers toch al in de paai her en der?
Rond 11 uur vertrekken we vanaf het Noord A in Zoetermeer richting ons huis met een dubbel gevoel ….Ik heb in ieder geval na maanden weer eens een vis gevangen en nog wel 5 totaal waar helaas die karper niet bij zat.
Zal het toch door die andere hengels komen die schijnbaar vervloekt zijn? wie weet.. op naar de volgende mooie vis avontuurtjes.

Fijne dag,

Remco

 

er zijn geen afbeeldingen gevonden