Mijn karperdagen 2014

Karper vissen 13 mei 2014Raven.nl - Alles voor de sportvisser


Karper vissen 13 mei 2014

Dit jaar wil ik op jacht gaan op wat karpers die ik graag in mijn landingsnet zou willen laten landen.Dit jaar wil ik het zeker wat beter gaan doen dan afgelopen jaar en de teller staat op 3 dus niks te klagen tot nu toe.Maar ik zou toch ook wel eens een wat grotere vis willen vangen al ben ik ook met een kleinere karper ook zeer tevreden.Ik besluit om op woensdag al te starten met voorvoeren nadat ik al diversen malen ben wezen kijken om een besluit te nemen waar ik mijn kans ga wagen.Elke dag ben ik aan de waterkant te vinden en probeer bij de medevissers hier en daar wat info weg te plukken wat altijd makkelijk is.De stek die ik wil gaan bevissen is niet zo intrek omdat het best nog een flinke trip is om te lopen denk ik en omdat er vele mooie  stekken zijn waar je droog kunt zitten of uit de wind.Toch besluit ik voor de dagelijkse wandeling en zo kan ik de stek goed aanvoeren zonder last te hebben van andere vissers.De hele week blijf ik voeren behalve de zondag die sla ik een dagje over en maandag ga ik voor de laatste keer waar ik ook minder voer dan de andere dagen een enkele boilies is voldoende.Dinsdagochtend gaat om 5 uur de wekker en met moeite kruip ik uit ons warme bed en vertrek ik naar de badkamer voor een snelle douche en pak ik even een snel ontbijtje en rond de klok van 530 zit ik in de auto onderweg naar de waterkant.Bij aankomst is het genieten van alles wat er zo vroeg hier in de natuur gebeurd,ook zie ik dat er een hoop leven op het water is wat mijn nog meer energie geeft op een mooie dag.Omdat ik altijd alles thuis al helemaal klaar maak lig ik weer binnen 15 minuten met beide hengels op de juiste stek,nog even de plu opzetten en we zijn er klaar voor.De eerste uren blijft het rustig ,het enige wat ik hoor zijn de regendruppels op me paraplu die na een uurtje plaats maken voor zonnestralen.Ik begin toch te twijfelen of ik het wel goed doe? Ik heb op beide een ander aas geplaatst op de ene een snowman met een boilie van  Evolution Carp Products en een pop up van Boilies.nu .Tijdens het whatsuppen met me buurman Dave die me nog wat hints wil geven krijg ik ineens een volle fluiter op de Snowman ,ik spring uit me stoel pak de hengel uit de steunen en doe drie stappen naar achter.Bingo ik heb contact met iemand onderwater die zin heeft om wat meters lijn van mijn molen af te trekken.Wat een heerlijk geluid van de molen die ik al een tijdje niet zo heb zien krijzen.Ik wil deze vis niet verspelen want ik weet dat dit misschien wel voor mij een record visje kan wezen! Vol spanning en met trillende handen probeer ik deze prachtige vis in mijn landingsnet te krijgen.Ondertussen heb ik iemand al aangesproken of even wat foto’s te schieten van de dril.Eindelijk na 15 minuten is de karper in mijn bezit en me geluk kan niet meer op!! Ik heb een prachtige karper gevangen van maar liefst 13,7 kilo mijn persoonlijke record. Ik vraag de voorbijganger om zoveel mogelijk foto ’s te schieten .De man doet ze best en zegt dat die er vele heeft gemaakt van mij en de karper,ik geloof het helemaal en plaats de karper terug en bedank de voorbijganger.Wat ben ik blij eindelijk een mooie dikke vis op de mat! Ik probeer de rigs weer op de juiste positie te brengen en hopen op meer.Zo en nu even de foto’s bekijken, shit het zal toch niet waar zijn? De man heeft maar 1 foto van mij en de vis gemaakt! Ik had de vis in alle posities geposeerd voor de camera maar ik weet niet waar die op heeft gedrukt maar niet op het juiste knopje !! Dat is toch wel aardig balen en dit zal me nooit meer gebeuren en voortaan maak ik ze zelf wel met de zelfontspanner!! De rest van de uren blijft het weer stil en ik besluit om naar huis te gaan rond een uur of 15 met een dubbel gevoel…Blij met de vis maar balen van de foto’s! Maar toch was het weer een heerlijke dag en wij komen hier zeker weer snel terug! Thuis toch nog wat foto’s eruit kunnen pikken.

Gevangen 2014

4 schub

1 Brasem