Mijn karperdagen 2014

GHV penvisdag 27april 2014 Wateringseveld

GHV Penvisdag Wateringseveld 2014 De dag is aangebroken voor de penvisdag , dus vroeg het bedje uit want om 7 uur is er afgesproken bij de grote brug in het Wateringseveld. Om even over half 7 vertrek ik met de auto richting de afgesproken plek.Daar aangekomen zie ik al wat mensen staan op de brug met fietsen , scooters  en dacht gelijk dat is wel makkelijk verplaatsen voor hun straks,maar met de plek in me gedachten waar ik wil gaan pennen is verder allemaal goed te doen met de benen dus dat komt wel goed.Er was een leuke groep ongeveer 15 man fanatieke karpervissers op afgekomen die voor mij allemaal op 1 na onbekende waren . Er werd wat met elkaar besproken over de vangsten en dergelijke en om 7 uur gaf Ben Scholten een kleine toespraak. Hij vertelde wat de planning was voor vandaag en hoopte op een geslaagde ochtend penvissen. We zouden tot een uur of 1230 pennen en daarna verzamelen wie daar zin in had in het clubhuis in Madestein om 13uur.Zo en nu is het tijd om te vertrekken en te beginnen met pennen.Ik zie dat er diversen mensen dezelfde kant opgaan richting de plek die ik wilde gaan bevissen.Maar bij aankomst is er niemand alleen een stukje verderop bij de brug waar ik ook vrijdag had gezeten zitten er 2. Ik zie bij aankomst dat de Giebels flink in de paai zijn en kletsen tegen de kanten aan ,wat een mooie show! Ik had alles thuis al klaar gemaakt en kon gelijk beginnen met een rondje te maken om hier en daar wat mais en hennep te strooien.Daarna begin ik in het hoekje waar de Giebels elkaar letterlijk aanvliegen! Ik had net wel gehoord als de Giebels op de stek zitten kan je de andere karpers wel vergeten. Maar dat zijn allemaal verhalen en ik ga op me eigen gevoel af en ga het toch proberen.Ik was nog maar net begonnen of Ben Scholten kwam even langs een foto te schieten wat die bij alle deelnemers even ging doen en daarna ging hij natuurlijk zelf even op pad met de hengel.Na even een babbel met Ben Scholten ging hij er weer vandoor en sloop ik naar de rand van het water.Na een half uurtje vertrok ik naar de 2e aangevoerde plek omdat ik geen succes had bij de Giebels.Op het andere stukje aangekomen zag ik tot verbazing dat ook hier de Giebels zeer actief waren! Ik plaatste mijn pen in het water en binnen enkele seconde’s schoot mijn pen omhoog , ik nam een stap naar achteren en daarna hoorde ik de slip ratelen. Wat hebben we hier een Giebel? Nee het was mijn eerste karper op de pen! Wat ben ik blij !! Ik haal de karper netjes binnen en vraag aan de buurman verderop of die even een foto tje kan komen maken want het is me eerste op de pen en al is het niet de grootste het is een prachtige vis!Na de gemaakte foto plaats ik de karper weer netjes terug waar hij vandaan kwam.Wow mijn pendag is nu al geslaagd binnen 45 minuten!De rest van de ochtend verloopt tot mijn verbazing rustig en ik vang alleen nog een dikke Brasem. Rond 1230 ruim ik me spullen op en vertrek ik richting Madestein om nog even na te babbelen over de vangsten van vandaag. De zon schijnt heerlijk op het terras en ik waag het om een biertje te nemen en de andere een bakkie koffie.Bijna iedereen heeft wel wat gevangen op 1 persoon na volgens mij.Na een half uurtje besluit ik om naar huis te gaan want om 1430 spelen mijn groen gele helden en die wil ik graag zien op tv. Voor mij was het een zeer geslaagde dag en heb ik een hoop leuke mensen gesproken en weer wat ervaring opgedaan en ga ikzeker vaker een rondje pennen en volgend jaar ben ik weer weer bij!

 

IMG_0003