Mijn karperdagen 2015

De eerste karpers zijn binnen.

De eerste karpers zijn binnen.

Ondertussen is het alweer juni en heb ik nog geen enkel verslag geschreven dit jaar over mijn karperdagen.

Maar natuurlijk ben ik wel op pad geweest met me hengels en ook zijn er al diversen vangsten geweest!Met als hoogtepunt mijn persoonlijke record mijn eerste dertiger!

Totaal ben ik 2 keer wezen nachtvissen en verder alleen op de dag en in de avonduurtjes.Mijn eerste nachtsessie was samen met me maatje Michel op voor ons een bekende plas.Het weer was in deze tijd van het jaar niet al te best en dagen lang kwam de regen met bakken uit de hemel vallen en was ons terein 1 grote modderzooi.Maar natuurlijk laten wij ons daar niet door wegjagen en plaatsten wij onze spullen tussen de grote modderplassen.De week voor ons sessie heb ik al diversen hot spots al wat licht aangevoerd met bollen van Elite Carp Baits en wat hennep.

Ook heb ik dit jaar diversen malen al het meer bezocht om hopelijk de plek te vinden waar onze vrienden zich bevinden rond deze tijd.Het blijkt een moeilijke klus te zijn want met het slechte weer en storm geven de karpers weinig weg over hun verblijfplaats.Maar met de informatie en vangsten van vorige jaren hebben wij wel het vermoeden waar ze zich schuil houden.Na het opzetten van het tentenkamp en onze spullen is onze eerste sessie van 2 nachten een feit en zijn we er klaar voor.De lijnen worden uitgevaren en gedropt op de plekken waar de bodem schoon is en hopen dat ze zich daar bevinden.Michel moet i.v.m nog wat werkzaamheden in de middag even onze stek verlaten en heb ik het rijk hier helemaal voor mezelf.Wat is het toch genieten zo heerlijk vanaf me bedchair, vanuit me tent van het uitzicht en het geluid van vallende druppels op me tent.Het wachten kan beginnen en dat duurt lang ,heel lang.De enige vis die zich meld de eerste dag en nach is een brasem helaas.Ook de tweede dag verloopt zeer nat en stormachtig , ik besluit om mijn rigs deze keer wat te verplaatsen.Ik stap de boot in en ga opzoek naar een andere plek voor 1 hengel en de andere blijft na het verversen van de boilie op dezelfde plek.Zoals altijd vliegen de uren voorbij en voordat we het weten is de laatste nacht alweer in gegaan en wachten we met spanning af.Eindelijk krijg ik een volle fluiter op mijn verplaatste hengel en binnen enkle seconden sta ik met een krommen hengel in me handen.O wat is dat spannend zo een eerste aanbeet van het jaar , de dril verloopt goed en binnen enkele minuten maakt de karper kennis met mijn landingsnet.Wow wat een prachtige schub is dit en eindelijk is mijn eerste 30 ponder ook een feit! We schieten snel wat plaatjes en na een kusje geven we de karper weer alle vrijheid en hopen dat er nog meer van de stek gaat komen.De rest van de nacht blijt het stil en kunnen we in de ochtend beginnen met opruimen van al onze doorweekte visspullen en enkele uren later ben ik weer thuis met een tevreden gevoel. 3 dagen erna volgt weer een nachie op dezelfde locatie maar dan met me vismaat Lek.Vol vertrouwen gaan we de eerste en enige nacht in maar helaas blijft het stil deze nacht wel worden er nog wat slijmjurken gevangen.Het nachtvissen zit er voorlopig even niet meer in i.v.m me vrouw die over enkele weken gaat bevallen van onze dochter.Ik zal het nu moeten doen in de avonduurtjes ,want het zal mij niet gebeuren dat ik aan de waterkant zit en mijn vrouw me belt dat ze moet bevallen!Dus de uurtjes die ik nu maak zijn allemaal in de buurt zodat ik binnen 10 minuten weer thuis kan zijn. Gelukkig brengen deze bezoekjes toch nog 3 mooie karpers aan de kant waarvan 1 op de pen.Eindelijk is het zover 2 weken later dan de planning is onze dochter Roos geboren op 31 mei 2015 ,een prachtige dochter! De geboorte van ons tweede kind zal zeker een rol gaan spelen in mijn karperhobby want er komt een hoop bij kijken maar ik ben ervan overtuigd dat het allemaal goed gaat komen en heb ik alweer me eerste visuurtjes met de pen gemaakt.

De tussenstand:

4 Schub

7 Brasem

1 Giebel