Besteboilies 2013

27-8-2013 uurtje vissen met Bram

27-8-2013 uurtje vissen met Bram

Wat was het weer een mooie dag vandaag hier in ons kleine kikkerlandje.De vakantie is bijna afgelopen en nog steeds heb ik niet gevist met me kleine zoon dus vandaag moest dat er maar ff een paar uurtjes van komen.We bezochten een plekje waar we vaak langs rijden met de auto en waar altijd een hoop vissers aan de kant zitten.Met vol vertrouwen komen we aan op de parkeerplaats en samen met me zoon nemen we onze spullen mee naar de waterkant.Wat een hoop prikkels hier pappa hoor ik diversen malen,gewoon eromheen lopen niks aan de hand…We beginnen met het opzetten van de paraplu want dan kunnen we lekker in de schaduw zitten want volgens mij is het wel weer 30 graden vandaag.Ik tuur over het water om te zien of er nog een beetje leven is hier in de buurt,verdompt weinig.Ik maak me 2 hengels in orde en werp die op een mooie plek langs de bomen die over het water hangen en de zoon van me hengel daar bevestig ik een pennetje aan.Binnen een half uurtje zit ik samen met me zoon klaar om de vissen binnen te halen.Er gebeurd weinig en ik begin wat kleine voerplekjes met mais te maken om te kijken of daar op gereageerd word zodat ik daar met de hengel van me zoon kan gaan pennen.Ondertussen heeft die kleine zich terug getrokken achter ze ds en zit een spelletje te spelen…Pappa dus lekker met 3 hengels..Wat is het heet niet normaal,ik denk dat alle vissen doodstil op de bodem liggen want dat elke beweging van de vis teveel is ook voor hun.Het is tegen 17 uur en we zitten nu 3 uurtjes te genieten zonder resultaat en moeten zo weer naar huis want er moet toch een maaltijd gemaakt worden voor me vrouwtje die zo thuis komt uit haar werk(ook dat moet gebeuren helaas schat).We beginnen langzaam de spullen weer bijeen te rapen tot ineens plotseling me penhengel een paar meter verplaats … De pen is verdwenen en er hangt een vis aan vertel ik me zoon aan zijn haak!We halen een mooie brasem binnen waar me zoon dolblij mee is.Een mooie afsluiter voor hem van deze mooie dag.