Besteboilies 2013

26 en 28 juni 2013 Madestein

26 en 28 juni 2013 Madestein

Nog 1 keer wil ik het proberen ,zal het lukken op Madestein of gaan we weer zonder vangsten naar huis en kom ik hier voorlopig niet meer terug?

Een mooi watertje hier in de buurt gelegen waar ik afgelopen maanden vaak gevist heb zonder resultaat wil ik nu nog 1 keer proberen.

De laatste tijden begin ik mezelf toch af te vragen of het niet eens tijd word om een ander water te gaan proberen omdat de resultaten bar slecht zijn!

Niet alleen het bestand aan karper volgens mij maar ook het water is niet al te best te noemen!Diversen mensen gesproken die vertellen dat de bodem er niet al te best meer aan toe is en dat de put eens uitgebaggerd moet worden maar dat kost bergen met geld om die zooi af te voeren.

Toch wil ik het nog een keer proberen,nog 1 keer een lange dag vissen hier op Madestein.

Ik begon op zondag met 2 voerplekjes aan te leggen niet al te veel maar genoeg om de eventuele karper te voorzien van een lekker tussendoortje .

2 maal per dag kwam ik even kijken en wat voeren in de ochtend en de avond,op maandag was er wel wat leven rond de ene stek en dat gaf mij goede hoop!Dinsdagochtend sloop ik door de bosjes om te kijken of er nog reacties waren bij de waterkant maar tot mijn verbasing zag ik 3 hengels in het water leggen?Neee hee wat krijgen we nah?Nog nooit hier iemand gezien en precies op de plek die ik al 2 dagen van voer had voorzien aan de kant!Balen balen ik besloot om terug te gaan en hopen dat onze Poolse vrienden hier snel zullen vertrekken?De hele dag gaat in me hoofd door wat ik zal gaan doen?Ik besluit in de avond rond 22uur te gaan kijken bij de stek.Het is niet waar de jongens zijn net aan het inpakken en hebben daar dus de hele dag zitten vissen.Ik wacht tot ze wegrijden en loop naar de plek toe en besluit om toch door te gaan met wat voeren en woensdagochtend even een uurtje te gaan vissen.Woensdagochtend  rond de klok van 8uur besluit ik om een stuk van de aangevoerde stek niet te bevissen maar een ander stuk om de rust daar te bewaren voor vrijdag.Tot 11 uur blijft het stil en ik ga naar huis en laat het voor deze dag allemaal zo.Op donderdag ga ik alleen nog even in de avond langs en vrijdagochtend zit ik om 630 aan de waterkant.Alles helemaal klaar gezet en ben klaar de lijnen te gaan uitvoeren met me voerboot die im zeker nodig heb!Wat nu weer?De antenne van de voerboot heeft schijnbaar ergens tussen gezeten en is afgebroken op het schroefdraad….Hoe is het mogelijk waarom nah weer?? Ik probeer het zonder antenne maar na enkele meters verlies ik het contact met de boot en haal ik langzaam me lijn binnen en sleep zo me boot terug naar de waterkant toe.Balen wat nu?Alles snel inpakken en terug naar huis achter de computer opzoek naar een schroefdraad voor de antenne.We beginnen opzoek naar de onderdelen en die zijn wel te vinden alleen is het probleem dat de winkels pas om 9 uur open gaan!Maar gelukkig hebben we ook nog facebook en kom ik al snel in contact met RTV HENGELSPORT  hij heeft er nog wel 1 in huis! Als een gek in me auto gedoken en jawel daar lag die al klaar op de toonbank!Met 1 woord geweldig !! Snel naar huis en de boot weer voorzien van een antenne.Om 10 uur zit ik weer aan de waterkant waar het ondertussen is het gaan regenen .De boot doet weer zijn werk en brengt mijn rigs keurig op de plaatsen waar ik ze wil hebben.De uren vliegen voorbij en krijg bezoek van wat mensen uit de buurt.Deze mensen vertellen dat de plas waar ik op zit niet al te best is de laatste jaren en het er niet beter op wordt.Tochj zie ik regelmatig vissers zitten hier en in de buurt.Ook gaan de verhalen rond dat er toch hier en daar wat gevangen wordt en ik zelf nog een mooi excemplaar gevangen had van 22 pond vorig jaar.Het blijft stil heel stil tot ik in mijn ooghoek ineens een auto van Hoogheemraadschap aan zie komen rijden.Tot mijn verbasing plaats hij een bord bij het water met de tekst VERBODEN TE ZWEMMEN IVM BLAUWALG !! Ik loop naar de man toe en hij verteld dat het water momenteel erg slecht is en wel begrijpt dat de vissen zich elders in Madestijn begeven.Ik praat nog even met de man en loop daarna terug naar mijn hengels en besluit alles in te pakken en voorlopig hier niet meer terug te komen.We laten dit water voorlopig lekker met rust en gaan de tijd in andere wateren steken!!

er zijn geen afbeeldingen gevonden