Mijn karperdagen 2014

20 mei 2014 karperen met de penRaven.nl - Alles voor de sportvisser


20 mei 2014 karperen met de pen

Totaal heb ik 1,5 uur om even te hengelenen met dit mooie weer .Omdat ik niet zoveel tijd heb besluit ik maar even te gaan pennen wat  toch wel leuk is om even te doen.Ik hoop dat de karpers hier nog niet in de paai zitten want dat is hier en daar het geval.Mijn oog valt op een mooi spiegelkarpertje die langs de kant alles opzuigt wat die maar tegen komt.Ik gooi snel me korstje uit en hopen dat hij deze zal pakken.Maar de spiegel heeft totaal geen kijk daarna. Ik geeft het op na 3 kwartier en ga op het eerder aangevoerde plekje mijn kansen bekijken.Heerlijk genietend van de zon neem ik plaats bij een klein bruggetje in de wijk en tuur ik naar me pennetje.Plotseling schiet de pen het water uit maar het blijkt me 2e brasem te zijn van dit jaar.Verder blijft het stil en denk ik dat de karpers momenteel andere dingen aan hun hoofd hebben! Maar we hebben het weer even geprobeerd niet vissen is zeker niks vangen!

Gevangen 2014

4 Schub

2 Brasem

pennen karper
karper pennen