Mijn karperdagen 2015

2 dagen karpervissen met Lek

2 dagen karpervissen met Lek

Het einde van het jaar komt steeds dichterbij en de dagen worden korter en de tempratuur daalt steeds meer omlaag.Zullen we nog een weekendje plannen voor dit jaar? Helaas hebben ik en me vismaat Lek beide niet zoveel tijd om gezamenlijk veel nachtjes samen te kunnen vissen i.v.m. ons werk en ons gezin thuis.Maar door onze agenda’s om de zoveel tijd eens even door elkaar te schudden vinden we meestal wel een plekje om zo 4 keer per jaar een nachie te kunne pakken samen.Ook afgelopen weekend was het weer eens mogelijk om samen op pad te gaan en zelfs 2 nachten te kunnen blijven.Dit keer keerde we terug naar een voor ons bekende plek ergens in de regio maar net even op een ander plekje dan normaal.Na de plannen al weken ervoor te hebben gemaakt wie waar zijn rigs gaat droppen kunnen we beginnen aan een kleine voercampagne een weekje voor de strijd.Omdat het water hier nogal druk bevist word voeren we kleine hoeveelheden aan en moeten we hopen dat de stek vrij is als we aankomen. De dagen komen dichterbij en dan is het eindelijk zover we kunnen gaan knallen.Omdat ik zelf de hele Vrijdag beschikbaar ben kan ik al vroeg aanschuiven aan de waterkant en hebben we geen last van andere karper vissers die misschien op ons plekje dat weekend hun geluk gingen uitproberen.Om 8 uur ben ik helemaal klaar en staat alles op zijn plek en kan het wachten beginnen.Lek moet eerst nog even werken tot 14:30 en dan komt die gelijk naar de waterkant.De hele dag verloopt rustig zonder ook maar enig teken van leven op het water. Om 15 uur is me maat Lek ook aangekomen om eindelijk weer eens samen te kunnen hengelen.De uren gaan voorbij en om 18 uur is het al helemaal donker en word de tempratuur steeds lager en moeten we ons snel in ons warmtepakken verstoppen.De uren vliegen voorbij met nog steeds weinig resultaat wat we ook eigenlijk niet verwachten op de dag op 1 slijmerd na voor mij. .Omdat ik zaterdagochtend toch even naar huis moet gaan omdat me kleine jongen Bram zijn eerste voetbalwedstrijd moet spelen om 08.30 besluit ik om vroeg me tent in te gaan om wat te gaan slapen. Om een uur of 2330 gaat me telefoon en ik zie op me scherm dat het een bekende is maar omdat ik al half slaap laat ik hem nog even overgaan en als het super belangrijk is zal die nog wel een keer bellen.Lek is nog wakker en zei dat die 4 mensen zag lopen aan de overkant en ik verwacht dat we  wat bezoek krijgen van wat vrienden van me,maar het blijft lang stil.Een half uur later hoor ik Lek roepen Seend Seend er staan 4 gasten achter onze tenten met een masker op (het was Halloween)geen moment twijfel ik dat het bekende van me zijn die ons proberen te laten schikken deze nacht.Omdat Lek deze personen niet gelijk herkent schrikt hij best van het gebeuren want je weet het maar nooit.Ik pak me honkbalknuppel en besluit toch maar even een kijkje te nemen buiten me tent want je weet het maar nooit in deze tijden,maar ik herken gelijk 2 van de jongens en hun doel om ons te laten schikken is voorbij.Na wat geouwehoer gaan me vrienden weer naar huis en is het nu alweer 00:30 en vertrek ik weer me tent in want om 0645 moet ik er toch echt uit. Als ik nog geen 5 minuten in me tent ben krijgt Lek een volle fluiter en kunnen we even later het landingsnet onder een prachtige rijenkarper schuiven , wat een prachtige karper! Na wat foto’s te hebben gemaakt geven we de 27 pond wegende karper weer de vrijheid in het koude water.Lek maakt zijn spullen weer gereed en ik ga voor de 3e keer een poging doen om even wat uurtjes te slapen maar dat duurt niet lang want binnen 30 minuten vangt Lek zijn volgende karper een mooie schub van 26 pond.Om een uur of 2 kan ik eindelijk even slapen en word ik pas gewekt door me wekker om 06:45 en vertrek ik even naar de voetbalvelden en ben ik om 10 uur weer terug op de stek.De hele dag verloopt weer rustig en hier en daar proberen we toch nog even wat slaapuurtjes te pakken want in de tent is het ook warmer dan buiten! Na wat te hebben gegeten in de avond vertel ik Lek dat het nah wel weer eens tijd is voor een mooie vis en hopelijk op mijn hengel want de tussenstand tussen onze eigen competitie is 18 – 13 in het voordeel van Lek.Ik heb me zin nog niet uitgesproken of ik krijg een keiharde volle fluiter op mijn linker hengel die ik heb voorzien van dezelfde boilies waarmee Lek zijn karpers vannacht ving.Na een niet te lange dril laat de karper zich voor het eerst zien en vallen mijn ogen open van deze dikke karper wow! Lek schept de vis en vertelt mij dat deze zeker de 15 KG voorbij gaat!Ik ben zo blij als een kind dat ik eindelijk weer eens een prachtige karper heb gevangen en mijn PR is verbroken van een 30 ponder naar een 32 ponder! Yesss en dat al zo vroeg in de avond! We verwachten een hoop van deze laatste nacht maar helaas blijft het verder stil en moeten we in de morgen alweer vroeg inpakken omdat onze voetbalclub FC Den Haag moet spelen om 12:30 tegen Feyenooit (1-0!).Rond de klok van 10 uur vertrekken we weer naar huis met een zeer goed gevoel over onze vangsten en moeten we weer wachten tot volgend jaar om weer een nachie samen te kunnen pakken.

De tussenstand:

14 Schub

15 Brasem

1 Giebel

1 Zeelt